Co powinno stanowić wyposażenie każdej dobrej restauracji, która codziennie obsługuje dziesiątki, a nawet setki gości? Oczywiście, że piec konwekcyjno parowy, którego zalety postanowiliśmy państwu przybliżyć. Najpierw zacznijmy od wyjaśnienia genezy pochodzenia tego urządzenia. I tak jest on rozwinięciem zwykłego pieca konwekcyjnego, który wyposażone w dodatkowe funkcje ułatwiające pracę kucharzom.
Główne zalety pieca
Piec konwekcyjno parowy ma wiele zalet, jednakże my pragniemy państwu przybliżyć tylko dwie najważniejsze. Po pierwsze piec konwekcyjny, dzięki zastosowaniu nowatorskiego systemu jest w stanie zapewnić nie przenikanie się zapachów i tłuszczów. Ponadto poprzez wentylatory cała komora do pieczenia ma jednakową temperaturę. Natomiast para wodna zastosowana w naszym piecu ułatwia przyrządzanie potraw i zapobiega utracie ich wilgotności. Taki piec powinna posiadać każda restauracja, obojętnie czy jest ona mała czy duża. W celu zakupu i montażu takiego urządzenia warto zwrócić się do specjalistów, czyli do firmy Conaco.